logo cgt
Berguedà

Ataquen una vivenda okupada a Berga

La passada nit del 24 al 25 de desembre als voltants de les 5 h del matí van tenir lloc uns fets que considerem d’extrema gravetat:

El conegut militant de la CUP de Berga (número 12, a les llistes de les darreres eleccions de la ciutat), membre del Casal Panxo i habitual de l’Ateneu Llibertari del Berguedà, Marc Canudas Calveras, “Canu”, juntament amb Marc Vila Ruiz “Pela” també militant de l’esmentat Casal; van protagonitzar els següents fets:

Tots dos —en un primer atac encaputxats— van esbotzar la porta d’entrada i llençar més d’una desena de pedres a Cal Okupi, casa okupa de Berga. L’atac, propi de feixistes, es va produir mentre l’únic okupant de la casa dormia a l’habitació on van impactar els rocs, trencant els vidres de la finestra. Moments més tard, van tornar a cara descoberta i van amenaçar l’habitant de la casa i a la resta de membres dels col·lectius als quals forma part l’agredit. El motiu argumentat pel membre de la CUP va ser un article crític amb aquesta formació política aparegut al darrer pèsol negre (número 40).

L’endemà, abans de difondre l’agressió, l’okupant i l’assemblea de solidaris amb la casa van fer arribar, personalment i de manera immediata, una carta a les organitzacions a les quals pertanyen els agressors informant dels fets i demanat un clar posicionament per dissabte 27. Aquest mateix dia, en el marc de l’aniversari de la casa okupada, es van demanar explicacions a un dels agressors (Canu) que va aparèixer davant la casa okupada. L’esmentat agressor, Marc Canudas “Canu”, es va mostrar satisfet i orgullós de la seva acció, fins al punt de dir que ho tornaria a fer, fet pel qual va rebre dos cops de puny. Durant la discussió van aparèixer membres de la CUP, amb els seus dos regidors a l’ajuntament, que van justificar i protegir l’agressor.

A dia d’avui, 29 de desembre, les organitzacions a les quals pertany l’agressor segueixen en silenci i continuen formant part dels seus projectes polítics. Fet pel qual, entenem que aquests tipus d’accions són assumides a nivell col·lectiu.

Cal Okupi

Assemblea Solidària amb Cal Okupi