logo cgt
Berguedà

Segueixen les arbitrarietats a Berga

L’estiu passat, el Consistori de Berga governat pel PSC i ERC (Camps i Xoy) i emmirallat per la vigent Ordenança Cívica de Barcelona, aprovava la seva homòloga berguedana, sense debat previ i amb una urgència sorprenent. En aquesta còpia barata (els seus redactors oblidaven que a Berga no hi ha carril bus ni parades de metro) es regulava l’ús de l’espai públic fins a límits poc aplicables i així s’ha demostrat fins ara, doncs és el propi Ajuntament el primer en no complir el seu exercici. D’altra banda, però, s’ha demostrat en el poc temps que porta vigent, la seva efectivitat en l’aplicació d’una manera arbitrària de les seves normatives, doncs s’han començat a sancionar i reprimir persones i col·lectius perseguits llargament per les autoritats locals. L’aplicació de la “Ordenança de Civisme i Bon Govern de la Ciutat de Berga” comporta unes condicions inassumibles (burocràticament i econòmica) per realitzar qualsevol tipus d’acte als carrers per part de les associacions de Berga sempre i quan no siguin les recolzades expressament pel mateix Consistori.

El passat 30 de setembre es va realitzar una ocupació lúdica a la Plaça de les Fonts en protesta per aquest fet i en reivindicació de l’ús popular i ciutadà del carrer. Si be tots els actes previstos es van poder realitzar (jocs infantils, dinar i actuacions poètiques i musicals durant tot el dia), més d’una vintena de persones van ser identificades per la policia municipal. Aquesta setmana, algunes d’aquelles persones han començat a rebre una carta amb la corresponent sanció en aplicació de la nova Ordenança, que qualifica aquells fets de falta greu (entre 750 i 1500 euros per persona). Des de les persones i col·lectius que van recolzar aquell acte, es considera aquest fet i l’Ordenança en sí com un abús d’autoritat de l’alcalde Ramon Camps i de l’equip de Govern en ple i es llegeix com un episodi més (setmanes enrera també l’Ateneu Columna Terra i Llibertat rebia una sanció) que pretén ofegar les veus discordants a les seves pràctiques totalitàries, i s’ha engegat una campanya per fer-la caure a la nostra ciutat.

Diumenge a les 17 h assemblea a l’Ateneu Llibertari del Berguedà (carrer Pinsania núm. 7 baixos). És molt important que hi vagin totes les afectades. Primera part de l’assemblea: afectats per les multes i el treball legal que ja s’està realitzant. Segona: resposta que s’ha de donar en aquesta alcaldada. Si no sou afectats i no formeu part de cap col·lectiu ni vau participar en l’acció del dia 30 ni esteu disposats a mullar-vos ben mullats no cal que vingueu a l’assemblea.